TheaterAvenue Nijmegen

De datum voor volgend jaar:

26, 27, 28 juni 2020

 

AFTERMOVIE THEATERAVENUE NIJMEGEN 2019

 

                                                                                               

De TheaterAvenue is  een vrolijk, gezellig, en soms ook ontroerend, driedaags festival met theater, muziek, dans, kindervoorstellingen en cabaret. Beleef verrassende acts, betoverende voorstellingen en grappige gebeurtenissen. Nijmeegse bekenden en (inter)nationale talenten zijn allemaal te zien bij de TheaterAvenue!
 

De datum voor SonsbeekTheaterAvenue Arnhem is

8 t/m 11 augustus 2019

KUNSTNACHT NIJMEGEN

THEATERAVENUE NIJMEGEN OP DE ZEESTER!

Zaterdag 21 september 2019 is de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht. Ontdek in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft! Onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en poëzie. Stippel je eigen route uit langs ruim 20 culturele locaties verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex. Vier de nacht!

TheaterAvenue test zijn zeebenen op de Zeester! Aan boord ontmoet je de grappigste student (#arnolfhendriks), een Gypsy-kwartet (#thebojangles) en ook nog een schrijver met een band (#romheenlazona) die alles doet met gevoel, over gevoel en op gevoel… Het wordt een bijzondere #voorherfstavond op een schip dat met moeite zal blijven drijven. Alle hens aan dek voor deze onstuimige editie van Theater Avenue te water!

Arnolf Hendriks
Wie is de grappigste student op de campus? Die zin prijkte op het decor van het Nijmeegs studentencabaret festival CabaRU. Winnaar werd Arnolf Hendriks, die volgens de jury een grappig, creatief en persoonlijk programma neerzette. Hij speelde tijdens de eerste editie van het festival een scène uit zijn voorstelling ‘De Opstand van de Nar’. Cabaret gaat volgens Hendriks niet per definitie om grappig zijn. “Een goede cabaretier is iemand die zijn publiek weet te boeien” volgens Arnolf. “Dat kan door grappig te zijn, maar ook door een interessant verhaal te vertellen of door mensen te ontroeren.”

The Bojangles
The Bojangles is een Gypsy Jazz kwartetuit Nijmegen bestaande uit Maaike Tromp (klarinet), Carlo Gentenaar (gitaar), Mick Verweij (gitaar) en Roeland Terhuizen (contrabas). Het repertoire bestaat uit aanstekelijke gypsy jazz in de stijl van Django Reinhardt & The Hot Club de France, aangevuld met een enkele wals, swingende jazzstandards, sfeervolle bossa’s en opzwepende rhumba’s. Deze karaktervolle blend van stijlenen de warme klanken van de akoestische instrumentenzorgen samen al snel voor een gezellige en gemoedelijke, vrolijke sfeer.
 

Romheen en La Zona
La Zona maakt muziek op gevoel, over gevoel en met gevoel. Jazzy grooves, Latijns Amerikaanse vleugjes, tinten van hardcore, freestyle, ze kunnen het allemaal met de band bestaande uit drummer Sander Roerdink, bassist Ronnie van Silfhout, gitarist Barend van der Pol en saxofonist/klarinettist Erik Laarman.
Romheen, Jan Eikelenboom, schrijft. Teksten, verhalen, boeken, poëzie en proza. Op gevoel, over gevoel en met gevoel tussen de regels. Op het timbre van zijn stem wordt het publiek weggevoerd naar de horizon van hun voorstellingsvermogen.
Romheen en La Zona brengen muziek en woorden zo dicht bij elkaar dat er een unieke tweeheid ontstaat. De noten worden woorden en de woorden klinken als muziek. In uw oren welteverstaan.. De muziek van La Zona en de teksten van Romheen passen elkaar als een handschoen.


 

 

VOLG ONS!

               

Ben je artiest, kunstenaar of ben je lid van een theatergroep? En wil je graag meedoen aan TheaterAvenue Nijmegen in 2019? Stuur dan je plan naar info@theateravenue.nl en wie weet speel je mee in juni 2019!
Voor vragen en informatie bel 026-3635084 of stuur een mail naar info@theateravenue.nl

Office Contact:
Pascale Hagen 026 3635084
info@theateravenue.nl

Wil je als theatergezelschap meedoen aan de TheaterAvenue Nijmegen? Stuur dan een mail met informatie over je voorstelling naar info@theateravenue.nl

Perscontact:
Bureau Theaterprojecten,
Karin Terwisse
Telefoon 06-22601595
info@theaterprojecten.nl
www.theaterprojecten.nl

Het festival komt tot stand met ondersteuning van:

TheaterAvenue Nijmegen is lid van: