Deborah

En Toen Werd Ik Wakker

Deborah (1990) is een kleinkunstenares die het leven door middel van muziek beschouwt, bewondert en bevraagt. Geëngageerde teksten, elektronische sounds, sferische melodieën met rake zinnen tussendoor.

Na haar zangopleiding aan de ArtEZ Popacademie is Deborah zich verder gaan verdiepen in cabaret aan de Koningstheateracademie en heeft ze daarmee een eigen stijl ontwikkeld die tussen pop en cabaret door vliegt. Met haar eerste programma ‘En Toen Werd Ik Wakker’ presenteert Deborah zich aan de wereld.  

Een voorstelling vol geëngageerde liedjes, humoristische teksten en herkenbare situaties. Terwijl Deborah met een knipoog naar de maatschappelijke gesteldheid kijkt neemt ze het publiek mee in haar verwonderende leven.  Hoe dat eruitziet? Het begint in 1999. Deborah wordt negen jaar. Haar leven speelt zich af in een dorpje in de Achterhoek waar ze elke zondag in de kerk één versie van de waarheid leert, de waarheid van God. Deborah heeft een goed beeld van hoe die wereld van haar werkt. Toch komt er met de jjaren twijfel. Er ontstaan vragen, maar antwoorden vindt ze niet. En toen werd ze wakker.

De muziek en zang in haar voorstelling is live gespeeld. Ter plekke creëert zij haar beats, base-line, koortjes en effecten met haar piano, sampler en synthesizer. Zo komt haar kleinkunst, electric en pop in harmonie samen. 

En Toen Werd Ik Wakker from Het leven van Deborah on Vimeo.


soort: cabaret
duur: 30 minuten
doelgroep: vanaf 12
speeltijden: vrij t/m zon
website: hetlevenvandeborah.nl
lokatie: 9 - Theaterwagen 4